Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Απελάσεις - εξπρές λαθρομεταναστών

Απελάσεις - εξπρές δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών προωθεί η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης που καταλογίζει στους αλλοδαπούς την κύρια ευθύνη για την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας και την απώλεια σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας Ελλήνων πολιτών.
Αν και επίσημα προβάλλεται ο εναρμονισμός της ελληνικής νομοθεσίας... 


με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για άμεση επιστροφή στη χώρα καταγωγής τους των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων κρατών, εντούτοις η αλήθεια είναι 

πως στα κυβερνητικά κλιμάκια ωριμάζει η σκέψη πως «δεν πάει άλλο με τους μετανάστες»!
Η υπόθεση των «μαϊμού»- απεργών πείνας του Μεγάρου «Υπατία», που οδήγησε σε πρωτοφανές ρεζιλίκι την κυβέρνηση με τον «σκληρό» πρώην υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να υποκύπτει στον ωμό εκβιασμό των Αλγερομαροκινών και των αριστερών καθοδηγητών τους αλλά και η αρνητική διάθεση του εκλογικού σώματος απέναντι στους «νεοεποικιστές» (εξ)ανάγκασε το αρμόδιο υπουργείο να αλλάξει ρότα εγκαταλείποντας το δόγμα της «πολιτισμικής αφομοίωσης».
Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη Κοινοτική Οδηγία ισχύει από το 2009, αλλά η κυβέρνηση δεν την εφάρμοσε, προσδοκώντας ότι οι μετανάστες θ’ αποτελέσουν την αιχμή της εκλογικής πελατείας του ΠΑΣΟΚ. Εξ ου και το πρώτο νομοθέτημα που κατατέθηκε στη Βουλή ήταν η χορήγηση άνευ όρων, δηλαδή ολοκληρωτική παράδοση του δικαιώματος χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης ως «παράνομη παραμονή» χαρακτηρίζεται η παρουσία στην ελληνική επικράτεια κάθε πολίτη χώρας εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν πληροί όσα ορίζονται στο άρθρο 5 της Συνθήκης Σένγκεν για τις «προϋποθέσεις εισόδου».
Εφεξής οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές θα πρέπει να εκδώσουν για κάθε λαθρομετανάστη «απόφαση επιστροφής». Στην περίπτωση αυτή ανήκουν πάνω από 800.000 άτομα, κυρίως προερχόμενα από κράτη της Αφρικής και της Ασίας, που στο σύνολό τους βρίσκονται χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα στην Ελλάδα.
Οπως ορίζεται στην εγκύκλιο, η απέλαση μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:
- Είτε με την οικειοθελή συμμόρφωση του παρανόμως παραμένοντα.
- Είτε με την αναγκαστική απομάκρυνσή του.
Η διαδικασία αυτή θα εφαρμόζεται για τους ανθιθαγενείς οι οποίοι:
* Υπόκεινται σε απαγόρευση εισόδου σύμφωνα με το άρθρο 13 του κώδικα Συνόρων Σένγκεν ή συλλαμβάνονται ή παρακολουθούνται από τις αρμόδιες Αρχές για παράνομη χερσαία, θαλάσσια ή εναέρια παραβίαση των διοικητικών ορίων της χώρας μας.
* Βρίσκονται υπό καθεστώς απέλασης κατόπιν δικαστικής απόφασης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει απορριφθεί ή ανακληθεί τυχόν εκδοθείσα άδεια διαμονής.
Το βέβαιο είναι ότι από την παρουσία των λαθρομεταναστών και τις δραστηριότητες που αυτοί ασκούν η Ελλάδα χάνει ετησίως πάνω από 10 δισ. ευρώ. Μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία στερούνται, λόγω της «μαύρης εργασίας» των αλλογενών, έσοδα της τάξεως των 5 δισ ευρώ, ενώ άλλα τόσα μας κοστίζει το παραεμπόριο που ασκούν κυρίως μετανάστες από χώρες της Υποσακχάριας Αφρικής.
Μείζον θέμα αποτελεί και η νοσηλεία η οποία μας στοιχίζει, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δόθηκαν στους βουλευτές του ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδη και Θ. Πλεύρη 20,727 εκατ. ευρώ. Αν προσθέσουμε και το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των νόμιμων μεταναστών και των οικογενειών τους, τότε επιβαρύνονται για το σκοπό αυτό οι Ελληνες φορολογούμενοι με το ποσό των 500 εκατ. ετησίως.
Κι αυτοί γιατί οι ιατρικές επεμβάσεις που κάνουν αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους καθώς και τα φάρμακα που παίρνουν εκτοξεύουν στα ύψη τον προϋπολογισμό νοσηλείας των ξένων υπηκόων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: