Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

κ. Βενιζέλο, μοιάζουμε για μπαμπουϊνοι;;

Ελπίζουμε ότι όλοι συμφωνούμε πως ο κ. Βενιζέλος δεν είναι πολιτικά αφελής, ούτε φημίζεται για τις πολιτικές του γκάφες. Έβαλε λοιπόν στην καθημερινότητά μας τη λέξη χρεοκοπία. Επιλεκτική ή μη, τελικά για τις λαϊκές προσλαμβάνουσες δεν έχει σημασία. Αρκεί ότι ο λαός άκουσε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, αρμόδιο υπουργό επί των οικονομικών και φυσικά μελλοντικό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν πρέπει να φοβάται την εξέλιξη που ακούει στο όνομα «επιλεκτική χρεοκοπία».
Δύο τινά λοιπόν συμβαίνουν: Είτε ο κ. Βενιζέλος... 
είναι πολιτικά αφελής και κάνει αυτή την τεράστια γκάφα, οπότε δεν κάνει για τη θέση που τοποθετήθηκε και σε κάθε περίπτωση δεν κάνει για περαιτέρω πολιτική σταδιοδρομία (κάτι που αποκλείσαμε), είτε κάτι ήθελε να μας πει και για κάτι ήθελε να μας προϊδεάσει. Εμείς λοιπόν πληροφορούμε την κυβέρνηση ότι δεν είμαστε μπαμπουϊνοι.
Σιγά σιγά και παρά την φιλότιμη προσπάθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ να μας αποπροσανατολίσουν, τελικά ο λαός πληροφορείται τι ακριβώς σημαίνει η επιλεκτική χρεοκοπία. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η επιλεκτική παύση πληρωμών (όπως την ονομάζουν τώρα την επιλεκτική χρεοκοπία), δεν θα κρατήσει πολύ παρά μόνο για ένα μήνα το πολύ.
Ρωτάμε όμως να μας πούνε, πόσα δις ΕΥΡΩ θα είναι τα ομόλογα που θα λήγουν στο χρονικό διάστημα που θα επιλεγεί;;; για να δούμε και πόσο σημαντική θα είναι η συγκεκριμένη επιλεκτική χρεοκοπία;;; καθώς και αν πρόκειται να επαναληφθεί αυτό, όποτε λήγουν σημαντικής αξίας ομόλογα;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: