Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Εκλογικός συναγερμός Σαμαρά

του Πέτρου Μποτσαράκου

Εκλογικό συναγερμό σήμανε στην ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς «απαγορεύοντας» τις διακοπές στα στελέχη του.
Μιλώντας στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας , επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του Briefing News για την έναρξη προεκλογικής εκστρατείας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Τις εκλογές και τις ζητήσαμε και τις....
θέλουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί εκλογές μπορούν να γίνουν κάθε στιγμή. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, φέτος δεν υπάρχουν διακοπές. Για κανέναν μας. Όλοι δουλεύουμε σαν να πρόκειται να γίνουν οι εκλογές αύριο και να πρέπει να κυβερνήσουμε μεθαύριο». Ο Πρόεδρος της ΝΔ σηματοδότησε ως εκλογικό στόχο του κόμματός του την εκλογική αυτοδυναμία επισημαίνοντας ότι « όταν θα έλθει η ώρα των εκλογών, δεν πρέπει να επιτρέψουμε, ούτε τα εκβιαστικά διλήμματα, ούτε την προπαγάνδα του φόβου.»

Αυστηρό ήταν και το εσωκομματικό μήνυμα που έστειλε προς όσους λοξοκοιτάζουν προς μια κυβέρνηση συνεργασίας ή επιδεικνύουν αντιπολιτευτική ανοχή απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης καθώς, όπως ανέφερε, «δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε για διακοπές, ούτε για προσωπικές στρατηγικές, ούτε για την αδράνεια των κομματικών οργανώσεων». Ζήτησε από όλα τα στελέχη να είναι κοντά στους πολίτες και, κινούμενος στην γραμμή της αμφίπλευρης διεύρυνσης, έκανε άνοιγμα όχι μόνο στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων αλλά και στους αγανακτισμένους. «Στόχος μας να προσεγγίσουμε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας. Προσέξτε: Ό,τι κι αν ψήφιζε ως τώρα. Και να μιλήσουμε μαζί του. Να τον πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Κι ότι όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί! Η αγανάκτηση της κοινωνίας δεν μπορεί να οδηγήσει στην ισοπέδωση και το μηδενισμό, ανέφερε χαρακτηριστικά.



Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση για τον εκτροχιασμό του προϋπολογισμού και του ελλείμματος που, όπως είπε, αν δεν είχαν μειωθεί οι δημόσιες δαπάνες θα ήταν αυξημένο κατά 70% και όχι κατά 28% που αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο το 2011. Απευθυνόμενος τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην τρόικα ανέφερε δεικτικά: «Ο κόσμος υποβάλλεται σε σκληρές θυσίες για να ρίξουμε το έλλειμμα. Κι όμως, το έλλειμμα μεγαλώνει!

Ρωτάω όλους τους υπερασπιστές αυτής της Πολιτικής, Έλληνες και ξένους: Αν αυτό δεν είναι μάταιες θυσίες σε πολιτικό αδιέξοδο, τότε τι είναι;».

Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στην αποδοχή πολλών από τις προτάσεις που κατέθεσε η ΝΔ στα Ζάππειο 2 όπως το φορολογικό, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η ανάγκη επανεκκίνησης και ανάκαμψης, υποστήριξε ότι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου που επιδιώκει το κόμμα του έχει ουσιαστικά ήδη ξεκινήσει. «Ουσιαστικά μιας μορφής επαναδιαπραγμάτευση έχουμε, ήδη, επιβάλει. Με την κατάθεση των δικών μας προτάσεων και τη συστηματική προβολή τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Κάποιες έχουν αρχίσει μάλιστα να τις αποδέχονται. Μόνο που γίνονται δεκτές σταδιακά, αποσπασματικά και στρεβλά. Και από μια κυβέρνηση που δεν τις πιστεύει και δεν μπορεί να τις φέρει σε πέρας, ανέφερε κατά την έναρξη της εισήγησής του.


Τέλος, δε παρέλειψε να καυτηριάσει την κυβέρνηση για τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις του υπ. Οικονομικών Ε. Βενιζέλου και του Αναπληρωτή του Π. Οικονόμου. «Στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι το Μεσοπρόθεσμο θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Την ίδια στιγμή στην Αθήνα, ο αναπληρωτής του, αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, είπε ότι θα πωληθούν πολύ λιγότερα απ’ όσα προβλέπει το πρόγραμμα! Άλλα λένε μέσα κι άλλα έξω«, κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.


http://www.briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: