Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011

Σχέδια (μόνιμης) απόδρασης ετοιμάζει ο Παπανδρέου

Η ώρα της αλήθειας για τον πρωθυπουργό και το κόμμα του οποίου ηγείται φαίνεται πως έχει φτάσει. Μετά από 2 χρόνια σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής η δοκιμαζόμενη κοινωνία, αλλά και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ δείχνουν την πόρτα της εξόδου στην κυβέρνηση του Μνημονίου.
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις δημοσκοπήσεις που είναι κόλαφος για

την κυβέρνηση, αλλά στο ποτάμι της λαϊκής δυσαρέσκειας που στο διάβα του θα συμπαρασύρει το κόμμα που κάποτε λεγόταν ΠΑΣΟΚ.  
Ήδη από το Μαξίμου έχουν αρχίσει οι επιλεκτικές διαρροές περί πρόωρων εκλογών, ενώ τα σενάρια για την επόμενη μέρα στο κυβερνών κόμμα δίνουν και παίρνουν.

Οι δελφίνοι έχουν πάρει θέσεις μάχης και ετοιμάζονται για το ποιος θα διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και ενδεχομένως κάποιος από τη νέα γενιά στελεχών θα είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ.

Προβάδισμα αυτή την ώρα δεν μπορεί κανείς να πει πως έχει κάποιος από τους προαναφερθέντες.

Βέβαια πριν από λίγους μήνες ο Βενιζέλος ξεχώριζε στην κούρσα διαδοχής. Από την στιγμή όμως που αποφάσισε να συμπορευτεί και να ταυτιστεί πλήρως με τον Παπανδρέου, βλέπει την δημοτικότητά του συνεχώς να κατρακυλά και ο εφιάλτης του 2007 «χτυπά» ξανά την «πόρτα» του τσάρου της οικονομίας…

Το ερώτημα που τίθεται από πολλούς εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ είναι αν το ΠΑΣΟΚ θα πάει στις εκλογές με τον Γιώργο Παπανδρέου ή με άλλον αρχηγό;

«Αν θέλουμε να μην πάθουμε μεγαλύτερο ναυάγιο απ΄ αυτό που έπαθε η ΝΔ το 2009 πρέπει να πάμε με άλλον αρχηγό» λένε αρκετά στελέχη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. 

Ωστόσο οι πιο απαισιόδοξοι πιστεύουν πως με όποιον κι αν πάει το κόμμα στις εκλογές η συντριβή, λόγω Μνημονίων, είναι αναπόφευκτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: