Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΑΦΜ και στα γαιδούρια !!!. Οσονούπω τέλη ταξινόμησης, κυκλοφορίας και έκδοσης πινακίδων.


Με το μπλοκάκι κρεμασμένο στο… σαμάρι είναι υποχρεωμένα να μεταφέρουν από φέτος τους τουρίστες τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Μετά το σαφάρι για τους «μεγαλοκαρχαρίες», το υπουργείο οικονομικών, στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, έβαλε στο στόχαστρο τα συμπαθή τετράποδα, επιβάλλοντας στους οδηγούς τους να κόβουν αποδείξεις και να αποδίδουν ΦΠΑ.
Το νέο μέτρο, όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργήσει μπάχαλο στην καθημερινότητά τους, ενώ οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται έντονα, χαρακτηρίζοντας εαυτούς «μεροκαματιάρηδες» και όχι φοροφυγάδες.

«Μας υποχρέωσαν να κόβουμε εισιτήρια. Έχουμε μπλοκάκια, έχουμε βιβλία θεωρημένα στην εφορία. Τι άλλο να κάνουμε;», αναρωτιέται ο Γιώργος Λιγνός, πρόεδρος Σωματείου Ημιονηγών Θήρας στο οποίο ανήκουν περίπου 40 οδηγοί.

Μιλώντας στη «Real news», η λογίστρια των σωματείων κάνει λόγο για Γολγοθά, ενώ τονίζει πως οι οδηγοί έχουν μπει σε έναν πραγματικό κυκεώνα. «Λόγω του ότι είναι δύσκολο να λειτουργούν ταμειακή μηχανή, αφού βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο, τους υποχρέωσαν να κόβουν εισιτήρια. Ακόμα και αυτό όμως είναι δύσκολο να το κάνουν όταν έρχεται το πλοίο», υποστηρίζει, επισημαίνοντας πως προσπαθούν να κόβουν συνολικά τα εισιτήρια της ημέρας.


Η ίδια πιστεύει ότι οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν το γεγονός πως πρόκειται για ένα παραδοσιακό, εποχιακό επάγγελμα και πως με αυτό τον τρόπο δεν μένει τίποτα στο ταμείο.

newsbeast.gr 

Gr_One:Βρε καραγκιόζηδες μόνο αυτούς είστε ικανοί να χαρατσώσετε. Τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους ημιονηγούς. Τους μεγαλοκαρχαρίες τους έχετε ανάγκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: